Fenerbahce naših Edina Džeke (38) i Radeta Krunića (30) bi u narednoj sezoni mogao trenirati Jose Mourinho.

Ekipa Fenera će gotovo sigurno ostati bez titule, a turski mediji pišu da će trener Ismail Kartal dobiti otkaz te da najveće šanse da ga zamijeni ima Mourinho.

Mediji u Turskoj navode da je razgovore sa Portugalcem obavio Aziz Yildrim, kandidat za predsjednika Fenera.

“Poručio sam mu da ga Fenerbahce treba. Rekao sam mu da ću mu dovesti sve igrače koje bude želio. Razgovarali smo dva sata, ali čak i da ja ne pobijedim na izborima, mislim da bismo ga trebali dovesti. Fener sebi više ne može priuštiti da se drži poznatih lica. Moramo se takmičiti sa vrhunskim trenerima i ekipama. Moramo osvojiti šampionat u Turskoj i barem doći do finala u Europi. Mourinho je ključna figura i nadam se da ćemo ga dovesti ako pobijedim”, poručio je Yildrim.

Inače, Džeki ugovor sa Fenerom ističe u junu 2025. godine, ali su pojedini mediji u Turskoj objavili da bi mogao na kraju sezone napustiti Istanbul te potpisati za saudijski Al-Hilal.

Džeko i Mourinho su kratko vrijeme sarađivali u Romu prije nekoliko sezona, međutim Dijamant je ubrzo napustio Rim te potpisao za Inter.

Rade Krunić, aktuelni igrač Milana, će do kraja tekuće sezone igrati na posudbi u Feneru, a turska momčad ima pravo otkupa ugovora po završetku posudbe.

Spomenimo da se Fenerbahce dva kola prije kraja turske Superlige nalazi na drugom mjestu sa 93 boda te ima šest bodova manje od prve Galate.

Galata i Fener u nedjelju od 17,00 sati igraju veliki derbi u okviru pretposljednjeg kola.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16