Večerašnji rival Zmajeva, reprezentacija Crne Gore ima tržišnu vrijednost od 61.45 miliona eura, a ekipu predvodi fudbaler Atletico Madrida, Stefan Savić (30).

Crnogorci dolaze sa ekipom u kojoj igraju četiri igrača u ligama petice, a sigurno da su najpoznatija imena defanzivca Savića i Stevana Jovetića (31) igrača Monaca.

Još je izdvajaju Marušić (28) iz Lazija, napadač Sport. Gijona Đurđević (27), budući fudbaler Rubina Haksabanović (22) i Levanteov Vukčević (29).

Iz domaćeg prvenstva imaju pet fudbalera. Ivanović i Dragojevića igraju za šampiona Budućnost, Zečević je član Rudara iz Pljevlje, Vukčević nosi dres Podgorice, dok iz Mulalićevog Dečića dolazi Vulaj.

Crna Gora je u 2021. godini odigrala tri meča. Bolji su bili od Latvije sa 2:1 i Gibraltara sa 4:1, dok su na svom terenu tijesno poraženi od Norveške sa 1:0.

Reprezentaciju sa klupe predvodi Miodrag Radulović (53) koji je svoju zemlju vodio na tri pomenute utakmice. U dosadašnjoj karijeri vodio je Budućnost, Kazmu u Kuvajtu, kazahstanski Atyrau, Al-Jahru, te reprezentacije Libanon i Mijanmara.

Pet najskupljih fudbalera Crne Gore:

  1. Stefan Savić – 25 miliona eura
  2. Adam Marušić – 7 miliona eura
  3. Stevan Jovetić – 5,5 miliona eura
  4. Uroš Đurđević – 4 miliona eura
  5. Sead Haksabanović – 4 miliona eura

BiH je na dan utakmice utakmice veliki favorit prema kladionicama. Kladionica Meridian za pobjedu BiH u ovom trenutku nudi kvotu 1.85. Sve Meridianove kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)