Ugledni njemački Transfermarkt objavio je redovno ažuriranje cijene fudbalera na svjetskom tržištu, a nekoliko bh. fudbalera dobilo je nove vrijednosti.

Najskuplji fudbaler BiH je i dalje Miralem Pjanić (31), ali je njegova cijena doživjela drastičan pad. Neigranje u Barceloni je uzelo danak pa je tako Pjanićeva vrijednost sa 42 miliona eura pala na 28 miliona eura.

Napadač Freiburga, Ermedin Demirović (23), odigrao je dobru polusezonu u Njemačkoj i zadržao je cijenu od 10 miliona eura.

Treću poziciju dijele Sead Kolašinac (27) i Edin Višća (31) sa po osam miliona eura. Kolašinac je zadržao svoju vrijednost, dok je cijena sada već bivšeg reprezentativca Višće pala sa 11,5 na pomenutih osam miliona.

Rade Krunić (26) odigrao je veliki broj utakmica za Milan i tako je zadržao svoju cijenu od šest miliona eura.

Kapiten Zmajeva, Edin Džeko (35) jedan period se nije naigrao u Romi što je dovelo do toga da je vrijednost Dijamanta pala sa osam na pet miliona eura.

Štoperski dvojac bh. reprezenatcije, Anel Ahmedhodžić (22) i Denis Hadžikadunić (22) zabilježio je rast cijene na tržištu. Anel sada vrijedi tri, a Denis dva i pol miliona.

TOP 10 najskupljih bh. fudbalera:

  1. Miralem Pjanić – 28 miliona eura
  2. Ermedin Demirović – 10 miliona eura
  3. Sead Kolašinac – osam miliona eura
  4. Edin Višća – osam miliona eura
  5. Rade Krunić – šest miliona eura
  6. Edin Džeko – pet miliona eura
  7. Amer Gojak – četiri i pol miliona eura
  8. Gojko Cimirot – četiri miliona eura
  9. Haris Hajradinović – tri miliona i dvjesto hiljada eura
  10. Anel Ahmedhodžić – tri miliona eura

(Reprezentacija.ba)