BIH i Crna Gora će u srijedu na Grbavici od 18,00 sati odigrati prijateljski meč, a selektor gostiju Miodrag Radulović i reprezentativac Marko Vešović govorili su na press konferenciji uoči ovog duela.

Radulović je istakao da ga je veliki broj izostanak poremetio i primorao da mijenja kocencpiju.

“Bit ću iskren i reći da je plan za utakmicu sa BiH i kasnije protiv Izraela bio sasvim drugačiji. Veliki broj izostanaka nas je primorao da promijenimo koncepciju. Imali smo neobičan start kvalifikacija. Ušli smo u takmičenje bez prijateljskih mečeva i treninga.Nije bilo prostora za uigravanje i sasvim solidno smo izgledali u tim utakmicama i osvojili 6 bodova”, kazao je Radulović i dodao:

“Željeli smo izvući benefite za utakmice u septembru koje će sigurno biti ključne u kvalifikacijama, ali naš plan je poremećen. Imamo 13 izostanaka. Kao trener imam najveće ambicije, ali je primarni cilj je isprobati ove momke i da ih možda vidimo u nekom novom sistemu. Ipak, prijateljske utakmice su samo na papiru.”

Selektor Crne Gore je izrazio žal što neće biti navijača na Grbavici.

“Sigurno da ja kao trener i moji momci imamo najveće ambicije, ali primarni je cilj zaista da isprobamo ove momke. Da ih možda vidimo i u nekom drugom sistemu. Nadam se da će ono što su pokazali u klubovima, pokazati i u dresu reprezentaciji. Žao mi je što nema publike, jer dugi niz godina dolazim u Sarajevo na ovaj stadion, kao i na Koševo. Imam tu dosta prijatelja, a publika je ovdje fudbalski pismena i žao mi je što neće biti na utakmici“, zaključio je Radulović.

Reprezentativac Crne Gore Marko Vešović smatra da ovaj susret dolazi u nezgodnom trenutku za sve fudbalere.

“Slažem se da prijateljske utakmice su odavno izgubile taj smisao prijateljske. Za nas je svaki susret ovo dokazivanje i prilika za svakog igrača koji dođe da se pokaže u dobrom svjetlu. Jeste nezgodan termin jer su igrači umorni od obaveza u klubovima, ali čast je igrati za svoju zemlju. Mi to pokazujemo na svakom okupljanju jer nas krasi veliko zajedništvo. Nadam se da ćemo se dobro predstaviti sutra”, kazao je Vešović.

(Reprezentacija.ba)