Uoči prijateljske utakmice sa Crnom Gorom standardni bh. reprezentativac Rade Krunić (27) za stranicu NS/FS BiH dao je kratak pregled priprema i atmosfere koja vlada među igračima.

“Super se pripremamo za utakmicu. Imamo malo više vremena nego inače i jako kvalitetno radimo. Atmosfera na treninzima je pozitivna, evidentna je želja kod svih nas, ne samo kod mlađih igrača koji nastoje da se nametnu. Svi smo raspoloženi i spremno dočekujemo Crnu Goru”, kazao je Krunić pa dodao:

“Evidentno je da imamo kvalitetne mlade igrače, a primijetio sam da su dobro radili tako da će sigurno dobiti šansu da zaigraju. Mi stariji smo tu da im pomognemo i pokažemo kako se treba ponašati i igrati za svoju zemlju. Potencijal imamo samo je važno da budu ozbiljni i uvijek spremni da daju maksimum kad igraju za Bosnu i Hercegovinu. Prošlo je dosta vremena od kako nismo pobijedili i, nadam se da će nekoliko nas starijih, predvoditi sutra ove mlađe igrače do pobjede.”

Utakmica između BiH i Crne Gore igra se u srijedu u 18 sati. Zmajevi će večeras u 19:30 sati obaviti trening na Grbavici.

(Reprezentacija.ba)