Roma našeg Edina Džeke (34) danas je zvanično saopštila da se protivi formiranju Superlige te da su neke stvari jednostavno važnije od novca.

“Želimo se obratiti našim nevjerovatnim navijačima i simpatizerima povodom nedavne najave formiranja Superlige. Roma se snažno protivi ovom ‘zatvorenom’ sistemu, jer je on u osnovi suprotan duhu igre koju svi volimo. Neke stvari su važnije od novca, a mi ostajemo čvrsto predani talijanskom fubalu na domaćem nivou i poštenim, otvorenim europskim takmičenjima za sve”, poručili su iz Rome.

Momčad Rome je trenutno sedma u Seriji, dok će u polufinalu Europa Lige odmjeriti snage sa Manchester Unitedom.

Što se tiče Superlige, 12 velikih europskih klubova ( AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, ​​Inter Milan, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid i Tottenham Hotspur) je formiralo ovo takmičenje, a UEFA je zaprijetila da će spomenuti timovi snositi određene sankcije te da igrači iz ovih klubova više neće moći nastupati za reprezentacije.

Protiv formiranja Superlige je i naš selektor Ivajlo Petev, koji je za zvaničnu stanicu FS BiH kazao da je fudbal je za sve, bogate i siromašne, a ne za industriju novca u kojoj će svi biti uskraćeni.

(Reprezentacija.ba)