Petev protiv Superlige: Ne mogu zamisliti da ostanemo bez naših ključnih igrača

Petev je govorio o formiranju Superlige

Petev protiv Superlige: Ne mogu zamisliti da ostanemo bez naših ključnih igrača
Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

Najava o formiranju Superlige u kojoj bi učestvovali najbogatiji klubovi izazvala je brojne reakcije ne samo sportske javnosti već i evropskih političara. Svi su jedinstveni da bi ovo takmičenje ugrozilo izvorne fudbalske vrijednosti te uskratilo mogućnost razvoja i napredovanja malih nacionalnih liga, prenosi NS/FS BiH.

„Fudbal je za sve, bogate i siromašne, a ne za industriju novca u kojoj će svi biti uskraćeni. Fudbal je najpopularniji sport upravo zato što je dostupan svima i što malim klubovima pruža mogućnost da pobijede velike. U takvom fudbalu svi uživamo a ako je motiv samo zarada onda tu nema ljepote ni izazova kako za igrače tako i za navijače“.

UEFA je najavila sankcije za klubove Superlige ali i igrače ovih klubova kojima bi mogao biti onemogućen nastup za njihove reprezentacije.

„Sve je to još uvijek neizvjesno. Jednostavno, ne mogu zamisliti da ostanemo bez naših ključnih igrača a siguran sam da bi to ozbiljno uticalo i ugrozilo sam kvalitet takmičenja. Mislim da ipak, do toga neće doći“, zaključuje Petev.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

2 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
STA ME BRIGA
20.04.2021. 15:20

Svi se boje za fudbal, da ostane kakav je i bio, ali mi.
Mi se bojimo za nase igrace. 😀

Anonymous
20.04.2021. 16:12

Fudbal je davno ugrozen a zadnjih godinu dana potpuno, korona virus ali interesantno da se povodom toga ne izjasnjavaju klubovi a ni igraci, izgleda da im odgovara igra bez navijaca???