Rukometna selekcija BiH se priprema pred nedjeljni susret protiv Austrije u Bugojnu u okviru kvalifikacija za EURO, a selektor Ivica Obrvan zadovoljan je uslovima, ali i zalaganjem naših rukometaša.

“Uslovi u kojima radimo su sjajni. U hotelu Hills imao sve što je neophodno za vrhunsku pripremu – od smještaja, ishrane, dvorane. Momci rade dobro. Fokusirani su na ono što nas čeka. Teče sve po planu od priprema, preko videa, formacija, individualnih razgovora, pa sve do samih treninga”, govori Obrvan i dodaje:

“Četvrti nam je dan u trenažnom procesu. Polako privodimo kraju pripreme za jako važnu utakmicu sa Austrijom. Nadam se da će do nedjelje sve leći uz te sitne probleme i krupne sa određenim igračima koje imamo. Nadam se da ćemo biti dovoljno spremni, fokusirani i motivisani da zabilježimo pobjedu. Zadovoljan sam kako su igrači prihvatili neke sugestije. Za sada je sve dobro i dosta kvalitetno. Nadam se da će tako i potrajati.”

Selektor smatra da je naš stručni štab u ovom trenutku fokusiran na način igre Austrijanaca te njihove glavne igrače.

“Sastav koji imamo ukazuje da ima određenih promjena u odnosu na posljednje Svjetsko prvenstvo u Egiptu. Svaka reprezentacija je prijavila 35 igrača. One koje imate na spisku, ne mora značiti da će svi doći. Sve se može promijeniti. Fokusirani smo na njihov način igre, na pojedine glavne igrače u kadru koji imaju. Nastojimo iz toga izvući maksimum.”

(Reprezentacija.ba)