Vedad Ibišević se danas u Sarajevu družio sa novinarima povodom premijere dokumentarog filma “ispunjeni snovi”.

Ibišević je odgovarao na pitanja novinara upravo o spomenutom filmu, koji je svojevrsni nastavak prvog dokumentarca o Vedadu Ibiševiću, “Ovo je moja priča“, zatim o reprezentaciji Bosne i Hercegovine, novoj generaciji, filmu Jasmile Žbanić”Quo vadis, Aida?”, ali i nastavku svoje karijere.

“Zbog određenih stvari film će se tek sad objaviti. Film će zabilježiti priču koja je bila pozitivna i dobra u mojoj reprezentativnoj karijeri, ali i našoj cijeloj generaciji. Mi smo imali dobru ekipu, pozitivnu atmosferu, trebalo je i sreće te je naša generacija uradila nešto od svog kvaliteta. Kvaliteta je bilo i uvijek će ga biti. Bitno je da se druge stvari oko reprezentacije poslože. Nadam se da će i ova generacija uraditi nešto od svog kvaliteta”, govori Vedo i komentariše veliki uspjeh filma !Quo vadis Aida?” koji je ušao u drugi krug izbora za nagradu Oscar u kategoriji za najbolji strani film:

“To je velika stvar za našu državu, pogotovo za Jasmilu. Važno je da film postoji te da možemo zabilježiti neke stvari koje kasnije opet možemo pregledati.”

Ibišević ističe da imao nekoliko ponuda nakon raskida ugovora sa Schalkeom, ali je i otkrio da li je bilo razgovora o prelasku u FK Sarajevo.

“Bilo je ponuda nakon što sam se razišao sa Scalkeom. Vidjet ćemo šta će biti. Što se tiče Sarajeva, nisam imao kontakte sa ljudima iz kluba. Nisam odbio Sarajevo, ali nismo ni pričali. Ipak, teško da bih pristao da igram u Premijer ligi BiH.”

Vedad je dodao i da ne u ovom trenutku ne razmišlja o tome da bude trener, ali da bi u budućnosti volio da na neki način pomogne reprezentaciji BiH, tačnije kroz neku drugu funkciju.

(Reprezentacija.ba)