Publika u Bosni i Hercegovini uskoro bi, vjerovatno putem malih ekrana, trebala pogledati novi dokumentarni film “Ispunjeni snovi” o Vedadu Ibiševiću.

Režiju “Ispunjenih snova“ potpisuje Jasmin Omerika, a sam film je svojevrsni nastavak prvog dokumentarca o Vedadu Ibiševiću, “Ovo je moja priča“, koji je režirao Slovenac Domen Smerdel.

Film govori o Ibiševićevim počecima, te se bazira na historijsku utakmicu Litvanija – BiH iz 2013. godine koja nas je u konačnici odvela na Svjetsko prvenstvo u Brazil, a koju je svojim golom riješio Vedad Ibišević.

Priča se dalje nastavlja o prvoj utakmici BiH na SP 2014 u Brazilu – godinu kasnije protiv Argentine na brazilskoj Marakani gdje je prvi gol na velikim takmičenjima za našu državu postigao upravo Ibišević.

Pored Vedada, u filmu o ovim historijskim momentima bh. nogometa govore Emir Spahić, Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, kao i ostali saigrači iz tog perioda.

Film je sniman tokom prijateljske utakmice Bosne i Hercegovine i Crne Gore, 28. maja 2018. godine, na kojoj su se od reprezentativnog dresa zvanično oprostili Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović.

Premijera filma planirana je za prošlu godinu, ali nije realizovana zbog pandemije korona virusa.

(Reprezentacija.ba)