Rade Krunić će najvjerovatnije u srijedu igrati od prve minute za BiH protiv Italije na Grbavici u utakmici UEFA A Lige Nacija, a fudbaler Milana je na današnjoj press konferenciji kazao da Zmajevi mogu biti bolji i jači u budućnosti.

“Mi znamo šta treba da radimo na terenu. Dugi niz godina igramo u sličnom sistemu. Dobijemo instrukcije od stručnog štaba da radimo šta trebamo, a na nama je da to ispunimo. Ipak, u zadnjim susretima nismo ostvarili dobre rezultate. Mi dajemo sve od sebe, ali sigurno da svi možemo biti bolji i jači. I sutra ćemo pružiti maksimum i vidjet ćemo šta će biti”, ističe Rade uoči utakmice sa Italijom i komentariše tmurnu atmosferu u našem timu:

Foto: FS BiH

“Ja mogu pričati u svoje ime i ime mojih kolega. Sve bi bilo drugačije da smo pobijedili Sjevernu Irsku. Ne bi pričali o lošim rezultatima, o atmosferi i tada bi svi bili sretni i zadovoljni. Smatram da se nije toliko loše pričalo o reprezentaciji sve do utakmice sa Sjevernom Irskom.”

Krunić je odgovorio i na pitanje da li se čuo sa saigračima iz Milana koji nastupaju za selekciju Italije

“Još uvijek se nisam čuo sa klupskim kolegama iz Milana. Večeras ću im poželiti dobrodošlicu. Poznajem većinu igrača iz ove selekcije Italije. Oni dolaze po pobjedu i žele da budu prvi u našoj grupi.”

Sussret BiH – Italija igra se od 20,45 sati.

(Reprezentacija.ba)