BiH u srijedu od 20,45 sati na Grbavici igra meč šestog kola grupe 1 UEFA A Lige Nacija, a danas je u Sarajevu održana press konferencija uoči ove utakmice.

Adnan Čustović, pomoćnik selektora Bajevića, kazao je na samom početku da naš stručni štab za sutrašnji susret računa na 21 igrača i dva golmana.

“Trenutno imamo 21 fudbalera i dva golmana na raspolaganju za ovaj susret. Hodžić neće igrati zbog korona virusa. Vidjet ćemo nakon današnjeg treninga ko će biti spreman za utakmicu sa Italijom. Imamo neke zamisli pred ovaj susret, ali će danas biti mnogo jasnije.”

Čustović o utakmici sa Italijom kaže:

“Talijani uvijek idu na pobjedu. U Ligi Nacija nisu izgubili. Znamo da će biti teško i da ni Nizozemci ni Poljaci nisu uspjeli da ih pobijede. Kod Talijana uvijek postoji naboj.Ipak, i oni imaju problema sa sastavom zbog korone, a neki klubovi nisu pustili igrače na okupljanje. Možda naprave jednu ili dvije promjene u odnosu na zadnji susret sa Poljskom. Fizički su spremni, tehnički dobri i imaju igrače koji individualno mogu riješiti utakmicu.”

Foto: FS BiH

Član načeg stručnog štaba misli da je grupa sa Italijom, Nizozemskom i Poljskom ipak bila prejaka za BiH.

“Svi smo razočarani zbog rezultata. Nemamo još pobjede u 2020. godini. S druge strane, ova grupa u Ligi Nacija je možda prejaka za nas. Kada pogledamo njihovu poziciju na FIFA rang listi, mi smo tek na 51. poziciji. Ja BiH volim i kada gubim i kada pobijedim. Iskreno, trebali smo pobijediti Sjevernu Irsku, pogotovo što smo kvalitetniji. Imali smo cilj da se planiramo na EURO, ali nismo to ostvarili. Vidjeli smo i da je Sjeverna Irska nezgodna, a to je pokazala i protiv Slovačke. Također, trebali smo bolje odigrati protiv Irana. U Ligi Nacija smo bili dobri protiv Italije u gostima i sa Nizozemcima u Zenici. Prvih 15 minuta smo bili fantastični protiv Poljske. U Nizozemskoj nismo bili na nivou”, kazao je Čustović i osvrnuo se na motivaciju pred duel sa Italijom, s obzirom da nam od rezultata zavisi i ostanak u trećoj jakonsnoj grupi pred žrijeb za SP 2022:

“Treći ili četvrti šešir, to je sve isto. Mi moramo vratiti slogu koja nas je krasila 2013. i 2014. godine. Naravno, teže je kada se igra protiv jačih reprezentacija, ali ni to na kraju nije bilo. Da smo savladali Sjevernu Irsku, sada bi sve bilo drugačije. Sve pozitivne stvari dolaze sa pobjedama.”

(Reprezentacija.ba)