Elvir Koljić (25) je početkom oktobra doživio lom noge na utakmici zbog kojeg će nekoliko narednih mjeseci odustvovati sa terena, ali zbog kojeg mu je propao transfer u Dynamo Kijev i zbog koje mu je prekinuta odlična golgeterska forma u rumunskoj Craiovi sa šest golova u sedam mečeva.

Za bh. medije prvi put nakon povrede i uspješne operacije za govori za Reprezentacija.ba o podršci selektora Bajevića i kolega iz reprezentacije, navijačima Craiove, ali i poruci Mariusa Mihalachea, igrača koji ga je faulirao.

“Zvali su me odmah iz reprezentacije. Selektor Dušan Bajević, članovi stručnog štaba, a čuo sam se sa kapitenom Džekom i igračima. Uputili su mi riječi podrške i to mnogo pomaže u ovakvim trenucima. Hvala im još jednom na tome”, kaže Elvir za portal Reprezentacija.ba i komentariše podršku navijača Craiove koji su mu nakon povrede skandirali ime ispred bolnice, diljem grada postavljali transparente sa podrškom, ali čak i na najvišim rumunskim planinskim vrhovima snimali poruke za brzo ozdravljenje:

“U Craiovi se jednostavno živi za fudbal. Navijači me vole i zaista su me iznenadili. Došli su ispred bolnice odmah nakon povrede i skandirali moje ime. To mi daje snagu da se što brže vratim na teren i nastavim da pobjeđujem sa svojim saigračima.”

Naš reprezentativac nam je otkrio i kako se osjećao nakon povrede, ali i da je dobio poruku izvinjenja od protivničkog igrača.

“U prvom kontaktu kada me udario osjetio sam da je kost slomljena. Svakave misli su mi se motale po glavi. Ipak, kasnije se sve smirilo i kada su rezultati magnetne rezonance stigli, vidjelo se da to nije toliko strašno. Tada mi je bilo mnogo lakše.”

Porukom mu se javio Marius Mihalache koji mu je slomio nogu, a Koljićev odgovor prenijela je cijela Rumunija.

“Dobio sam poruku izvinjenja od protivničkog igrača i odgovorio sam mu da je to sve fudbal i da se može desiti svakome. Idemo dalje.” govori Koljić.

Povreda je došla u trenutku kada je bio u sjajnoj golgeterskoj formi, mjestu u reprezentaciji, ali i najvažnije na korak već dogovorenog milionskog transfera u Dynamo Kijev.

“Transfer u Dynamo Kijev se trebao završiti u tih nekoliko dana, bili smo u kontaktima. Nažalost, povrijedio sam se i sve je stopirano. Jednostavno, to nije bila moja sudbina, vidjećemo šta će biti u budućnosti”

Kada se već priča o sudbini Koljiću je ovo četvrta teža povreda u karijeri. Povrede su ga uvijek stopirale u sjajnim periodima, ali se uvijek vraćao samo jači.

“Još jedna povreda za mene, ali ne opterećujem se s tim. To je fudbal i sudbina. Trenutno sam fokusiran samo na oporavak te na terapije. Cilj je da se što prije vratim na teren. Prve prognoze su da bi već u januaru mogao zaigrati. Trenutno se nalazim u Bukureštu gdje sam na terapijama i tu ću biti još dvije sedmice. Nakon toga idem u Craiovu na nekoliko dana, a zatim ću doći u Banja Luku i nastaviti terapije.”

Elvir Koljić je od 2018. godine zabio 26 golova za Craiovu. Najveći trag ostavio je u FK Krupa u kojoj je zabio 32 gola u 52 meča, a nosio je još dres Borca, poljskog Lecha i Slovenačkog Triglava.

Za BiH ima četiri nastupa.

(Reprezentacija.ba)