Elvir Koljić (25) sinoć je doživio tešku povredu koja ga je zaustavila u sjajnoj formi, ali i pred sjajnim transferom u Dinamo Kyev koji ga je čekao.

Koljić je novu sezonu otvorio sa pet golova u četiri utakmice, a naredne sedmice trebao je biti realizovan njegov transfer u Ukrajinu težak sedam miliona eura.

Ovo nije prvi put da Koljića povrede zaustavljaju u odličnim trenucima u karijeri. Tačnije ovo je bio četvrti put – četiri različite povrede.

Koljić je prvi put doživio povredu u maju 2018. godine nakon što je iz Krupe prešao u Lech Poznan. Baš kada se nametnuo u Lechu, na prvom nastupu koji je od prve minute igrao za poljski klub, povrijedio je koljeno. Bio je odsutan dva i pol mjeseca.

Drugi put Koljić se povrijedio u dresu reprezentacije. U septembru 2019. godine baš kada mu je selektor Robert Prosinečki dao povjerenje i ubacio ga u igru na utakmici protiv Armenije, samo nakon nekoliko minuta Koljić je pao na teren Grbavice i izašao iz igre. Sezona u kojoj je zabio sjajnih 13 golova bila je gotova zbog napuknuća mišića. Nije igrao pola četiri mjeseca.

Baš kada se opet nametnuo u dresu Craiove, krajem januara ove godine ponovo se povrijedio. Pri šutiranju “škaricama” Koljić je pao na leđa i povrijedio kičmu. Pauzirao je tri mjeseca.

Koljića sada očekuje operacija nožne nosti, a nadamo se najmanje tri mjeseca pauze.

Jedno je sigurno, svaki put nakon povreda vratio se jači i bolji.

(Reprezentacija.ba)