Edin Džeko (34) sezonama igra sjajno na visokom nivou, pa ga već dvije godine drugi klubovi pokušavaju odvesti iz Rima.

Prošle godine Džeko je bio vrlo blizu potpisa za Inter, a godinu ranije za Chelsea. Klubovi su se dogovorili, no na kraju je u oba navrata sam odlučio odbiti transfere.

Talijanski mediji, čak i oni najrenomiraniji poput Gazzette, proteklih dana donijeli su informaciju kako je naš kapiten interesantan Juventusu i Interu.

Roma za Džeku traži 10 miliona eura, a gledajući na njegovu statistiku – odnos plaćeno/dobiveno ovdje izgleda odlično – prava sigurica.

Šanse za transfer za Juventus su navodno malo manje jer Stara Dama “ganja” Milika iz Napolija, a u Interu ga navodno želi Antonio Conte. Ali tamo ima ogromnu konkurenciju – Lukaku je zabio čak 26 golova ove sezone u svim takmičenjima.

Nakon najava Zlatana Ibrahimovića da će napustiti Milan, veliki broj navijača Milana priziva Džekin dolazak na San Siro. Kao argument navode i to da je Edin od malih nogu navijač Milana. Ipak, u Milanu se očekuju velike promjene u sportskim strukturama, tako da je objektivno još uvijek sve neizvjesno.

Inter je siguran u Ligi Šampiona, kao i naravno Juventus, dok je Romi i Milanu i učešće u Europa Ligi upitno za narednu sezonu.

Edin Džeko do sada nikada nije imao priliku biti u timu koji je superioran u ligi, a u kojem ima i zagarantovano mjesto u početnom sastavu.

Ako mu se ovo ljeto otvori prilika za takav transfer, koliko god mu lijepo bilo u Rimu, zbog fudbalskih razloga nadamo se da će ga i prihvatiti.

Do tada na našem Instagramu i vi možete ostaviti svoje mišljenje o tome gdje Edin Džeko treba nastaviti karijeru.

(Reprezentacija.ba)