Na osnovu zahtjeva FK Zvijezda 09 i NK Čelik, u utorak i srijedu su u prostorijama Fudbalskog saveza BiH održani sastanci rukovodstva ova dva klua sa predstavnicima ove organizacije.

FK Zvijezda 09 traži da se proširi Premijer liga BiH

“Na sastancima se razgovaralo o pitanjima vezanim za status ovih klubova u narednoj takmičarskoj sezoni.

Nakon konstruktivnih i otvorenih diskusija iskazano je razumijevanje za trenutnu situaciju u našem fudbalu, kao i na sve okolnosti koje su uticale na donošenje odluke Izvršnog odbora u vezi sa nemogućnošću daljeg odigravanja svih takmičenja u organizaciji NS/FS BiH.

Oba kluba su iskazala zahvalnost na korektnom odnosu, kao i kvalitetnim informacijama koje su dobili tokom boravka u Savezu”, navodi se u saopštenju FS BiH i dodaje:

“Iz FK Zvijezda 09 su istakli da su uspjeli približiti stavove, te da će uputiti zahtjev Izvršnom odboru NS/FS BIH sa prijedlogom za proširenje BHT Premijer lige za sezonu 2020/21.

Na upravama ekipa iz Bijeljine i Zenice je zadatak kako na najbolji način da riješe statusna pitanja svojih klubova u narednom periodu.

NS/FS BiH nastavlja provoditi utvrđene aktivnosti sa ciljem što kvalitetnije pripreme za nastupajuću sezonu koja bi trebalo da počne 01.08. 2020. godine.”

(Reprezentacija.ba)