FK Zvijezda 09, koja je ispala iz PL BiH odlukom Izvršnog odbora NS BiH da se prekine bh. šampionat zbog korona krize, danas je održala vanrednu press konferenciju za medije na kojoj je istaknuto da će iz ovog kluba tražiti od NS BiH da se Premijer liga BiH proširi na 14 klubova.

Na samom početku press konferencije istaknuto je da će klub iz Etno sela Stanišići poduzeti pravne korake da zaštiti svoje interese.

“Poduzet ćemo konkretne pravne korake da zaštitimo interes FK Zvijezda 09, a u odnosu na prošli put, danas smo još sigurniji da je odluka o izbacivanju našeg kluba iz Premijer lige BiH neutemeljena. Ne prihvatamo tu odluku, želimo da nam se vrati status premijerligaša, odnosno prilika da na zelenom terenu pokušamo izboriti opstanak”, rekao je Aleksandar Vuković, član Upravnog odbora FK Zvijezda 09.

Vuković ističe da će se Zvijezda 09 danas obratiti NS BiH sa prijedlogom za proširenje Premijer lige BiH za narednu sezonu.

Kako kaže, Zvijezda je riješena da se do kraja bori u svim pravnim instancama za ono što je zaslužila na zelenom terenu te da je klub direktno oštećen jer status nije izgubljen tamo gdje se on gubi, a to jeste teren.

Nakon Vukovića, novinarima se obratio i predsjednik klubova Boris Stanišić.

“Ja sam se u jednom trenutku predsjedniku Begiću obratio i pitao da li je u jednom trenutku bila mogućnost da se donese neka druga odluka za Premijer ligu BiH, a koja bi nas ostavila u prvoj ligi. On je rekao da je njihova odluka najmanje bolna za NS BiH, zbog čega je to usvojena. Ja sam se malo dotakao finansija i objasnio im koliko je novca potrebno da bi jedan klub živio. Mislim da njih taj iznos ne boli kao mene, oni uopšte ne znaju koliko je sredstava potrebno da jedan klub egzistira”, kazao je Stanišić.

(Reprezentacija.ba)