Fabio Capello (73) je po mišljenju mnogih jedan od najboljih svjetskih trenera, a za talijanski Sky Sport je govorio o vremenu kada je Milan u periodu od 1991. pa do 1996. godine.

Capello, koji je osvojio 12 trofeja u trenerskoj karijeri sa Milanom, Realom i Romom, se osvrnuo se na bivšeg holandskog napadača Marca Van Bastena te ga uporedio sa našim Edinom Džekom (34).

“Milan je u periodu između 1991. i 1996. godine osvoijko četiri titule prvaka Serije A, tri Super Kupa Italije, Ligu Šampiona i Kup UEFA. Jedan od glavnih igrača tada je bio Marco Van Basten”, rekao je Capello za Sky Sport Italia i dodao:

“Ko me sada podsjeća na Van Bastena? Njegov lik sada vidim u Ibrahimoviću i Džeki. Džeko ima kvalitet, tehnički je jak, ali je Van Basten imao nešto više. Ipak, Džeko je jedan od igrača koji me podsjeća na njega. Ibrahimović im tehniku, snagu i odlučnost da uvijek uradi nešto bolje”,

Džeko je ove sezone u dresu Rome odigrao 32 meča, dao 15 golova i 9 puta asistirao.

Kapiten naše fudbalske selekcije je prvi fudbaler koji je u tri od pet najjačih fudbalskih liga postizao minimum 50 golova.

Edin je to uradio u Bundesligi, Premiershipu i Seriji A.

(Reprezentacija.ba)