Danas je u Sarajevu održana sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH pod predsjedavanjem Predsjednika Elvedina Begića.

Sjednici je prisustvovalo 14 članova Izvršnog odbora, kao i svi članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje (Ivica Osim, Duško Bajević, Faruk Hadžibegić i Sead Kajtaz).

Nakon konstruktivne diskusije o svim temama, jednoglasno su usvojeni:

1. Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 35. redovne sjednice Izvršnog odbora, održane 14. 07. 2015. godine;

2. Informacija o odlukama Komiteta za hitnost NS/FS BiH od 03. 08. 2015. godine;

3. Informacija o trenutnoj finansijskoj situaciji;

4. Informacija o analizi nadležnih takmičarskih organa o takmičenju u prvih pet kola BHT Premijer lige u sezoni 2015/2016.

Također su iznesene informacije u pripremama utakmica naše “A” reprezentacije, kao i “U-21” selekcije. Donesen je i prijedlog da se Draženko Bogdan i Almir Hurtić imenuju za trenere U-21 reprezentacije BiH, te Esad Ibrahimović kao trener golmana “A” ženske reprezentacije.

Između ostalog upućen je apel bh. navijačima da na sportski način, korektnim bodrenjem, podrže našu najbolju selekciju u veoma važnoj utakmici protiv Belgije.

Posebno je istaknuto da bi svaki eventualni incident mogao imati neželjene posljedice za reprezentaciju u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

(Reprezentacija.ba)