Golman:

Adnan Bobić (Velež)

Velež je osvojio velika tri boda na teškom gostovanju u Bijeljini kod Radnika. Adnan Bobić je branio svih 90 minuta za Velež i jedini je golman u ovom kolu koji je sačuvao svoju mrežu. Bobić je prije nekoliko dana i produžio ugovor sa ekipom Veleža. U tekućoj sezoni je pet puta završio susret bez primljenog gola.

Odbrana:

Enes Sipović (Željezničar)

Enes Sipović je u najvećem bh. derbiju protiv Sarajeva dobio gotovo sve zračne duele. Igrao je cijeli meč i imao ogroman broj duela sa Merusdinom Ahmetovićem. Željo je slavio sa 3:1, a Sipović je odigrao svoj 14. ligaški susret ove sezone.

Kenan Hreljić (Mladost DK)

Mladost DK je napravila najveće iznenađenje u ovom kolu odigravši 1:1 u gostima protiv Zrinjskog. Veoma dobru partiju pružio je mladi Kenan Hreljić na poziciji stopera. Interesantno da je Hreljić igrao četiri od zadnjih pet mečeva za Mladost, a njegova ekipa u te četiri utakmice ima skor od jedne pobjede, dva remija i jednog poraza.

Branimir Cipetić (Široki Brijeg)

Široki je razbio Zvijezdu sa 4:0 na svom terenu. Branimir Cipetić je proveo svih 90 minuta na terenu i asistirao za drugi pogodak svog tima. Branimiru je ovo bila četvrta asistencija ove sezone.

Đorđe Ćosić (Borac)

Ćosić je standardan na poziciji lijevog beka u dresu Borca, koji je nakon preokrreta slavio u Zenici protiv Čelika sa 2:1. Ćosić je odigrao 90 minuta za banjalučki tim. Đorđe je u tekućoj sezoni ubilježio svih 18 nastupa.

Vezni red:

Dino Ćorić (Široki Brijeg)

Kapiten Širokog je već u prvoj minuti pogodio za svoju momčad, koja je sa 4:0 deklasirala Zvijezdu. Ćoriću je to bio četvrti ligaški, a ukupno peti gol u sezoni 2019. / 2020. Dino je ukupno odigrao 20 mečeva za Široki (Premijer liga BiH, kvalifikacije za Europa ligu i Kup BiH).

Edo Vehabović (Velež)

Mostarski Velež je slavio protiv Radnika u gostima zahvaljujući Edi Vehaboviću. Vehabović je pred sami kraj prvog poluvremena sjajno pogodio i ispostaviće se donio trijumf Veležu. Edo je dva puta pogađao ove sezone i jednom asistirao.

Semir Štilić (Željezničar)

Semir Štilić je definitivno najbolji igrač Premijer lige Bosne i Hercegovine. Štilić je bio maestralan u gradskom derbiju i još jednom pokazao o kakvom se fudbaleru radi. Prvo je postigao eurogol iz slobodnjaka i izjednačio na 1:1, zatim je sjajno asistirao Krpiću za prednost Željezničara od 2:1, a onda je lucidno uposlio Veselinovića, koji je izborio penal, a siguran realizator bio je Štilić postavivši konačnih 3:1. Semir na svom kontu ima sedam pogodaka i pet asistencija u 11 utakmica te je najzaslužniji što su Plavi prvoplasirani na tabeli.

Napad:

Sulejman Krpić (Željezničar)

Prvi strijelac Premijer lige BiH ponovo se upisao u strijelce. Krpić je pogodio u derbiju protiv Sarajeva i tako stigao do 12. pogotka u sezoni. Sulejman je ove sezone u dva vječita derbija pogađao tri puta.

Viktor Angelov (Široki Brijeg)

Makedonski napadač (posjeduje i bugarsko državljanstvo) je postigao dva pogotka u trijumfu Širokog nad Zvijezdom od 4:0. Bili su to prvi golovi Angelova u Premijer ligi BiH. Ukupno je odigrao pet utakmica.

Srđan Vujaklija (Borac)

Iskusni naapdač je ušao sa klupe kada je Borac gubio od Čelika u Zenici, ali je na kraju postigao pobjedonosni gol. Vujaklija je u 93. minuti pogodio za važna tri boda Borca. Srđanu je ovo bio drugi gol u Premijer ligi BiH.

(Reprezentacija.ba)