Austrijski mediji nisu pridavali puno pažnje stoperu Dinama Emiru Dilaveru sve dok nije odlučio igrati za BiH. Ranije je prošao sve selekcije Austrije, ali iako je igrao dobro, nikada nije imao pažnju medija.

“Često mi se događalo da se moje izjave tumače kako to nekima odgovara, ali danas ste pretjerali. Nema smisla da okrećete moje izjave i iskorištavate me u utrci za klikovima. Sve sam u životu stekao trudom, odricanjem i poštenim radom i neću dozvoliti da budem vaša marioneta dok skupljate klikove i bacate bombe.

Prvi „novinar“ krivo prevede, drugi ga kopira pa doda još nešto svoje, treći se nadoveže na obojicu a ja čitam četvrtog i ne mogu vjerovati što je napisano. Ako ne razumijete njemački jezik, javite mi se i ja ću vam sve prevesti. Besplatno. Nemojte izmišljati i graditi svoju reputaciju na lažima o Emiru Dilaveru.

Moja kritika se odnosila na status koji sam imao u medijima kada sam osvajao trofeje. Dolazili su u Mađarsku, snimali i razgovarali s nekim drugima a mene nisu niti pogledali. Sada je Dilaver problem jer je rekao da želi igrati za BiH.Niti sam zaboravljen, niti sam odabrao BiH jer me Austrija nije htjela. Poštujem zemlju u kojoj su rođena moja djeca i koju sam odabrao za život.

Poštujem i BiH gdje sam rođen i za čiju reprezentaciju želim igrati. Poštujem i Hrvatsku gdje igram i zarađujem za kruh kao i Mađarsku, Poljsku i svugdje gdje sam ostavio neki trag. Sve sam u životu stekao poštenjem.

E pa najmanje što mogu tražiti od vas je da vi budete pošteni prema meni i izostavite me iz vaših glupih utrka za klikovima.Moj stav o reprezentaciji se zna i ne znam zašto bih ga morao svaki dan ponavljati. Pronađite neku drugu temu…” napisao je Emir Dilaver na svom Instagram profilu.

(Reprezentacija.ba)