Fudbalski savez BiH objavio je u četvrtak kako je stoper Dinama Emir Dilaver (28) odustao od promjene sportskog državljanstva, procedure koja je potrebna da nakon što je igrao za Austriju zaigra za BiH.

“Ja nisam odustao od ideje da igram za Bosnu i Hercegovinu, šta više jako želim da igram za BiH i jedva čekam da zaigram za BiH. Ne mogu pokrenuti proceduru promjene sportskog državljanstva dok ne dobijem pasoš BiH i zbog toga sam u Austriji predao zahtjev za dvojim državljanstvom i čekam odgovor. Nadam se da će mi kao sportisti izaći u susret, iako mi je već rečeno da su mi šanse manje jer nisam rođen u Austriji.” govori Emir Dilaver ekskluzivno za Reprezentacija.ba Emir Dilaver.

“U kontaku sam sa ljudima u Savezu, čujem se sa Spahićem, svi znaju da je moja želja da odjenem dres Bosne i Hercegovine, ali dok ne dobijem pasoš Bosne i Hercegovine to nije moguće” kaže nam stoper Dinama.

Dilaver je ove sezone neizostavan dio odbrane Dinama koja osim u Hrvatskoj odlično igra i u Ligi Šampiona.

Dilaver je rođen u Duvnu 1991. godine, a svoje prve korake napravio je u Austriji Beč gdje je igrao sve do 2014. godine kada prelazi u Ferencvaroš. Tamo ostaje tri godine kada 2017. godine odlazi u Poljsku – u Lech Poznan. Već godinu kasnije, u julu 2018. godine za svojim trenerom Nenadom Bjelicom iz Lecha dolazi u Dinamo.

(Reprezentacija.ba)