Danas se navršava deset godina od smrti Vedrana Puljića, navijača FK Sarajevo, koji je stradao u neredima uoči utakmice u Širokom Brijegu.

Ni nakon deset godina Vedranov ubica nije pronađen i procesuiran, a prije dvije godine je odbačena optužnica protiv Olivera Knezovića, koji se teretio za Puljićevo ubistvo i sada je u Hrvatskoj u koju je pobjegao optužen za pokušaj ubistva i opasnu radnju jer kako navodi sud u Hrvatskoj – nije pucao ciljajući nikoga pojedinačno,.

Da sramota bude veća ni nakon deset godina situacija na utakmicama u Širokom Brijegu nije bolja, pa su uoči desete godišnjice smrti Vedrana Puljića na stadionu Pecara u novom duelu Širokog i Sarajeva napadnuti i vrijeđani igrači, stručni štab i uposlenici FK Sarajevo.

Navijači FK Sarajevo i Vedranova porodica devet godina tragaju za istinom i pravdom, kako bi se tačno utvrdilo šta se desilo tog kobnog 4. oktobra 2009. godine.

Upućujemo snažan apel organima pravde Bosne i Hercegovine da ovaj slučaj bude riješen i da se njegovim rješavanjem dozvoli mir svima onima, koji tuguju i žale za Puljićem.

(Reprezentacija.ba)