U subotu (3. august) i nedjelju (4. august) igrane su utakmice trećeg kola Premijer lige BiH.

Ukupno je postignuto15 golova, domaći su ostvarili četiri pobjede, jedan duel je završen bez pobjednika, a samo je Čelik stigao do gostujuće pobjede.

Čelik preokretom slavio protiv Veleža u Mostaru i nanio mu treći poraz

Velež – Čelik 1:2

Jedini tim bez pobjede u prva tri kola je mostarski Velež. Rođeni su ponovo razočarali svoje navijače i u Vrapčićima izgubili od Čelika 1:2. Velež je odlično počeo duel i poveo golom Brandaa iz penala. Ipak, Čelik je u nastavku zaigrao mnogo bolje te pogocima Huseinbašića i Vrhovca stigao do preokreta i tri boda. Osim bodova, Velež je ostao i bez šef stručnog štaba Ibre Rahimića, koji je podnio neopozivu ostavku. Gosti iz Zenice nakon tri odigrana kola imaju sedam bodova i u sjajnom raspoloženju u narednom kolu dočekuju Željezničar.

Remi Zvijezde 09 i Mladosti

Zvijezda – Mladost DK 1:1

Ekipa Zvijezde nije uspjela doći do prve pobjede u sezoni, ali je osvojila prvi bod. Zvijezda je u Ugljeviku remizirala sa Mladosti iz Doboja kod Kaknja odigravši 1:1. Domaći su prvi stigli do vodstva. Đelmić je doveo Zvijezdu u prednost u 32. minuti. Konačnih 1:1 postavio je Crnički u 64. minuti utakmice.

Sarajevo ubjedljivo protiv Slobode, Hebibović dvostruki strijelac

Sarajevo – Sloboda 3:0

Iako ima mnogo problema sa povredama, Sarajevo nastavlja sa osvajanjem bodova na startu šampionata. Aktuelni prvak BiH je u subotu navečer pred svojim navijačima pobijedio Slobodu sa 3:0. Hebibović je bio dvostruki strijelac, dok je Handžić jednom zatresao mrežu Tuzlaka. Gosti iz Tuzle imali su nekoliko dobrih prilika, ali nisu uspjeli savladati sjajnog Vladana Kovačevića. Sarajevo je nakon tri kola prvoplasirano sa sedam bodova i ima gol razliku 4:0.

Tuzla City na Tušnju savladao Borac, spektakularan slobodnjak Ubiparipa

Tuzla City – Borac 2:1

Meč Tuzle i Borca obilježio je maestralni Vojo Ubiparip. Odlični napadač je postigao oba gola i samim ttim bio junak drugog trijumfa Tuzla Cityja u sezoni. Jedini pogodak za goste iz Banje Luke bio je Stojan Vranješ. Vranješ je i u posljednjoj minuti imao veliku šansu da donese bod Borcu, ali je pogodio stativu. Tuzla poslije tri kola ima šest bodova, dok je Borac sakupio četiri.

Željezničar u derbiju kola savladao Zrinjski

Željezničar – Zrinjski 1:0

Derbi trećeg kola između Željezničara i Zrinjskog zasluženo je pripao sarajevskom premijerligašu. Željo je bio bolji te zahvaljujući golu Krpića stigao do nova tri boda. Izabranici Amara osima su još uvijek neporaženi, imaju sedam bodova i nisu primili gol. S druge strane, Zrinjski, koji je u Sarajevo stigao bez šest standardnih prvotimaca, ima samo tri boda.

Ubjedljiv trijumf Širokog protiv Radnika

Široki Brijeg – Radnik 3:0

Posljednja utakmica u trećem kolu odigrana je u Širokom, gdje je Široki Brijeg sa 3:0 bio bolji od Radnika iz Bijeljine. Jović je u desetoj minuti pogodio za vodstvo Širokog, a samo minutu kasnije Radnik je ostao bez Simonovića, koji je dobio crveni karton. Do kraja duela Široki je iskoristio brojčanu prednost i još dva puta pogađao. Strijelci su bili Ćorić u 30. i Bagarić u 86. minuti.

(Reprezentacija.ba)