Zrinjski je večeras priredio veliko iznenađenje i izbacio holandski Utrecht u drugom pretkolu kvalifikacija za Europa ligu.

Bh. predstavnik je u revanš meču odigranom u Mostaru nakon produžetaka bio bolji od Utrechta sa 2:1 i tako stigao do uspjeha.

Trener Zrinjskog, Hari Vukas, bio je presretan nakon meča.

“Hvala svima na čestitkama. Ja bih prvo čestitao igračima, koji su večeras dali zadnji atom snage. Naravno i publika je bila ta koja je doprinijela ovom rezultatu. Veliki uspjeh za nas i drago mi je što sam dio toga. Drago mi je zbog grada, koji diše za fudbal”, istakao je Vukas.

Zrinjski napravio senzaciju i eliminisao Utrecht

Trener Zrinjskog smatra da su njegovi izabranici smireno odigrali nakon primljenog gola.

“Činjenica je da prvo poluvrijeme nismo odigrali na nivou. Taman kada smo počeli da igramo kako treba, primili smo pogodak. U nastavku smo smirili igru. Ponosan sam na pritisak koji smo napravili i gol koji smo postigli u drugom poluvremenu. Došli smo do produžetaka, a mogli ste vidjeti da ni igrači Utrechta nisu bili u potpunosti spremni. Na kraju smo izdržali i što kaže ova parola: Neka traje! Ovo je veliki uspjeh za bh. fudbal. Eliminisali smo jednog renomiranog protivnika.”

Zrinjski će u trećem pretkolu kvalifikacija za Europa ligu igrati protiv švedskog Malmoa. Vukas poručuje da će igrači Zrinjskog dati svoj maksimum i pokušati ostvariti još jedno iznenađenje.

“Malmo dolazi iz švedske lige, koja nije kvalitetna kao holandska, ali sigurno da nas čeka težak protivnik. Ipak, pripremit ćemo se i ponovo ćemo na teren istrčati kao vukovi”.

(Reprezentacija.ba)