Bivši košarkaški reprezentativci BiH Samir Selesković i Nenad Marković, koji rade sa velikim uspjehom u Turskoj, jučer su se sreli u Bursi.

Marković sa klupe predvodi Gaizantep i u utorak (9. april) je u derbi meču u poražen od Fenerbahcea u Istanbulu sa 67:84.

S obzirom da već sutra Gaziantep igra u Bursi meč protiv Tofasa, Marković je sa svojom ekipom stigao u Bursu i slobodno vrijeme iskoristio kako bi se našao sa kolegom i prijateljem Samirom Seleskovićem.

Bogate trenerske karijere

Selesković je već dvije decenije u turskoj košarci, a trenutno je glavni trener za razvoj mladih igrača u Tofasu (Tofas trenutno treći u košarkaškoj ligi Turske).

Inače, Selesković je bio član košarkaške selekcije BiH na EP-u u Njemačkoj 1993. godine. Sa reprezentacijom BiH igrao je na još dva europska prvenstva.

Što se tiče trenerske karijere, bio je pomoćnik upravo Nenadu Markoviću u košarkaškoj reprezentaciji BiH, ali ranije i pomoćnik Bogdanu Tanjeviću i Nevenu Spahiji u Fenerbahceu te seniorskoj i U20 reprezentaciji Turske. Iza sebe ima tri titule prvaka Turske te nekoliko osvojenih kupova Turske.

S druge strane, legenda bh. košarake Nenad Marković sa Gaziantepom je trenutno četvrti u Turskoj.Marković je jedan od najboljih košarkaša BiH svih vremena, a u trenerskim vodama je od 2007. godine. Nenad je trenirao seniorsku košarkašku reprezentaciju BiH, nekoliko turskih i grčkih klubova te Tenerife (Španija).

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)