BivÅ¡i koÅ¡arkaÅ¡ki reprezentativci BiH Samir Selesković i Nenad Marković, koji rade sa velikim uspjehom u Turskoj, juÄer su se sreli u Bursi.

Marković sa klupe predvodi Gaizantep i u utorak (9. april) je u derbi meÄu u poražen od Fenerbahcea u Istanbulu sa 67:84.

S obzirom da već sutra Gaziantep igra u Bursi meÄ protiv Tofasa, Marković je sa svojom ekipom stigao u Bursu i slobodno vrijeme iskoristio kako bi se naÅ¡ao sa kolegom i prijateljem Samirom Seleskovićem.

Bogate trenerske karijere

Selesković je već dvije decenije u turskoj koÅ¡arci, a trenutno je glavni trener za razvoj mladih igraÄa u Tofasu (Tofas trenutno treći u koÅ¡arkaÅ¡koj ligi Turske).

InaÄe, Selesković je bio Älan koÅ¡arkaÅ¡ke selekcije BiH na EP-u u NjemaÄkoj 1993. godine. Sa reprezentacijom BiH igrao je na joÅ¡ dva europska prvenstva.

Å to se tiÄe trenerske karijere, bio je pomoćnik upravo Nenadu Markoviću u koÅ¡arkaÅ¡koj reprezentaciji BiH, ali ranije i pomoćnik Bogdanu Tanjeviću i Nevenu Spahiji u Fenerbahceu te seniorskoj i U20 reprezentaciji Turske. Iza sebe ima tri titule prvaka Turske te nekoliko osvojenih kupova Turske.

S druge strane, legenda bh. koÅ¡arake Nenad Marković sa Gaziantepom je trenutno Äetvrti u Turskoj.Marković je jedan od najboljih koÅ¡arkaÅ¡a BiH svih vremena, a u trenerskim vodama je od 2007. godine. Nenad je trenirao seniorsku koÅ¡arkaÅ¡ku reprezentaciju BiH, nekoliko turskih i grÄkih klubova te Tenerife (Å panija).

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)