Slobodi predstoji serija od četiri teške utakmice, a prva od njih, ujedno i najbitnija, svakako je sutrašnja protiv Čelika, rekao je šef stručnog štaba Zlatan Nalić na današnjoj konferenciji za novinare, javlja Fena.

Naglasio je da je njegov tim tokom prvenstvene pauze odigrao dvije prijateljske utakmice s Odžakom i Osijekom i da je veoma zadovoljan.

“Druga utakmica, bez obzira na to što nismo postigli gol, možda je najbolja otkako sam u Slobodi. To me ohrabruje i nadam se da ćemo i protiv Čelika biti na visini zadatka i da ćemo osvojiti tri boda”, kazao je Nalić.

Dodao je da još ne može ocijeniti kakva je stvarna vrijednost Zeničana, jer igraju različito na svakoj utakmici, ali da će skautiranjem doći do potrebnih informacija.

Rekao je i to da je termin sutrašnje utakmice čudan i da ne zna zbog čega se ne igra u noćnom terminu.

Što se igračkog kadra tiče, Sloboda zbog žutih kartona ne može da računa na Muharema Čivića i Adisa Hadžanovića, te na Edisa Smajića koji je povrijeđen još od utakmice s Radnikom.

“Nadam se da će biti spremni za igru Omar Pršeš i Said Husejinović, ali to ću znati poslije današnjeg treninga, poslije kojeg idemo u karantin”, rekao je Nalić, te je pozvao navijače da podrže njegovim tim u veoma bitnoj utakmici.

U ekipu se vratio i Mehmed Alispahić koji je već igrao u Osijeku, a za duel sa Čelikom kaže da njega i suigrače zanimaju samo tri boda.

“Atmosfera u ekipi je jako dobra, što se vidjelo na mini pripremama gdje smo sve odradili kako treba. Učinit ćemo sve da pobijedimo ekipu Čelika”, izjavio je Alispahić.

Amar Beganović je mladi igrač Tuzlaka kome je trener Nalić ukazao puno povjerenje i nije se pokajao.

“Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica. Ako budemo pravi, tri boda ne bi trebala doći u pitanje. Bitna nam je podrška navijača te ih pozivam da nas u što većem broju podrže”, poručio je Beganović.

Utakmica Sloboda – Čelik igra se u petak od 16.30 sati.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)