Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se za petnaest dana u Sarajevu gdje će započeti pripreme za Svjetsko prvenstvo.

Naši Zmajevi u sklopu priprema  će 22. maja u Gradačcu odigrati prijateljski susret protiv mlade selekcije Bosne i Hercegovine.

Selektor Vlado Jagodić najavljuje kako će pomenutu selekciju činiti samo mladi igrači iz Bosne i Hercegovine, ali i da će biti pojačana sa nekoliko starijih igrača, vjerovatno iz domaćeg prvenstva, koji će pojačati selekciju.

– Spisak ću objaviti 10. maja, odnosno kada završi Premijer Liga BiH. Želim istaći da smo u potpunosti u službi "A" selekcije i njihove što bolje pripreme za Svjetsko prvenstvo, tako da ćemo Safet Sušić i ja održati sastanak nakon što on objavi spisak 5. maja. – otkriva Jagodić, te tako najavljuje da bi se vjerovatno u njegovoj selekciji mogao naći neko od igrača sa Papetovog šireg spiska.

– Moram istaći da sam razoačran pojedinim klubovima u BiH koji u posljednjim utakmicama, koje im nisu imale takmičarski značaj, nisu našli za shodno da priliku daju mladim igračima. – poručio je Vlado Jagodić.

(Reprezentacija.ba)