Zaslužen trijumf aktuelnog prvaka

U derbi susretu prvog kola nove sezone u Premijer ligi BiH, Zrinjski je kao gost slavio protiv Sarajeva s 1:2 i tako uspješno krenuo u odbranu naslova.

Gosti iz Mostara su prvi poveli i to u 5. minuti preko bivšeg igrača Sarajeva Nemanje Bilbije, koji je efektno pogodio iz voleja, nakon što je loptu odbio Pavlović.

Izjednačenje je uslijedilo nekoliko trenutaka prije odlaska na odmor, kada je Rahmanović izborio jedanaesterac, čiji je siguran realizator bio povratnik u bordo tim Velkoski.

Aktuelni prvak naše zemlje do novog vodstva i pobjede stiže u 57. minuti. Ćavar sjajnom loptom pronalazi Filipovića, koji smješta loptu iza leđa Pavloviću.

Zrinjski je inače večeras bio mnogo bolji rival i zasluženo nosi tri boda iz glavnog grada BiH.

Mogli su izabranici Blaža Sliškovića slaviti i uvjerljiviju pobjedu, mada je i Janjošev tim imao nekoliko izglednih prilika, od kojih možemo izdvojiti one Hebibovića i Velkoskog, koji je u 77. minuti zatresao prečku.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.