NS BiH je i u ranijem periodu finansijski podržao projekat Roditeljska kuća

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine uplatio je 10.200 KM na račun Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka i njihove porodice, saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH, javlja Fena.

Prošle godine Udruženje Slikar pokrenulo je inicijativu kojom su odlučili pomoći u izgradnji Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka i njihove porodice. Slikar Adin Hebib predstavio je rad svog kolege iz Jajca, istakavši nadu da će se projekt isplatiti, jer su djeca najveća budućnost Bosne i Hercegovine.

Naime, tokom kvalifikacija za Evropsko prventstvo u Zenici i Sarajevu su bile organizirane humanitarne izložbe portreta fudbalera reprezentacije BiH koje je napravio akademski slikar Samir Hažbić iz Jajca.

Značajna podrška

Izložbu i prodaju slika podržao je Fudbalski savez BiH, a generalni sekretar Jasmin Baković je naglasio kako se prodajom želi pomoći onima kojima je novac najpotrebniji.

Kako se navodi u saopćenju Udruženja, iz Fudbalskog saveza BiH, u ranijem periodu, pružena je finansijska podrška projektu Roditeljska kuća. Također, članovi uprave FSBiH su posjetili djecu na Hematoonkološkom odjelu zajedno sa prvim golmanom Asmirom Begovićem gdje su pružili i moralnu podršku djeci.

Određeni broj portreta se prodao i od toga je na račun Roditeljske kuće uplaćeno 10.200 KM. Iz Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH napominju da će se prodavati i ostali portreti, te pozivaju zainteresirane da se uključe u ovu akciju, prenosi Fena.

(Reprezentacija.ba)