Naša fudbalska reprezentacija večeras će u Dublinu sa početkom od 20,45 sati protiv Irske odigrati revanš susret baraža za odlazak na Euro, nakon čega će se znati koji tim je učesnik Eura.

U Dublin su Zmajevi otputovali sa velikom dozom optimizma i neriješenim rezultatom iz prve utakmice u Zenici (1:1) koji ipak više odgovara Ircima jer u revanšu, prije svega imaju prednost domaćeg terena.

Svima je jasno da je nacionalni tim BiH tehnički potkovaniji i po pitanju igračkog kalibra mnogo kvalitetniji u odnosu na selekciju Irske čija se igra uglavnom bazira na prekide i duge lopte.

Nažalost tu prednost nismo uspjeli iskoristiti u Zenici gdje smo većinom utakmice pokušali parirati Ircima igrajući njihovim stilom igre.

U Dublinu je prilika za popravni. Tačnije, posljednja prilika za Zmajeve gdje više nemaju pravo na kiks.

U toku kvalifikacionog ciklusa za plasman na Euro smo kiksali u više navrata, pa je zbog toga i nastup u baražu osiguran tek u posljednjem kolu.

Nakon 900 odigranih minuta u kvalifikacijama, te 90 minuta baraža u Zenici, večeras je preostalo još posljednjih, sudbnosnih 90 minuta.

Bespoštednom borbom do ostvarenja sna

Recept za plasman na Europsko prvenstvo je jednostavan: Ući u utakmicu hladne glave, te uz maksimalnu požrtvovanost na terenu i mnogo prolivenih kapi znoji odigrati onako kako najbolje umijemo.

Činjenica je da Irci nemaju šanse ukoliko Zmajevi pruže svoje najbolje izdanje, a vjerujemo da hoće.

Prednost po nas je i to što za razliku od ranijih baraža i kvalifikacija naši igrači su puno zreliji, te u svojim nogama imaju mnogo “velikih” utakmica.

Izabranicima selektora Mehmeda Baždarevića protiv Irske odgovara i neriješen rezultat izuzev rezultata 0:0 koji Irce vodi na takmičenje u Francuskoj naredne godine.

Zmajevi, neka u vama proradi inat silan bosanski – Dublinskih 90 minuta borbe za cijeli život ponosa!

(Reprezentacija.ba)