Selektor Mehmed Baždarević (56) iza sebe već ima sedam utakmica na klupi fudbalske reprezentacije BiH.

Debitovao je u martu protiv Andore i odmah na početku trijumfovao sa 3:0.

Slijedio je remi protiv izuzetno snažne Austrije koji je završen sa 1:1, a fudbalski analitičari bili su jako zadovoljni nastupom naše reprezentacije, obzirom da Austrija u tom meču nije napravila praktično nijednu šansu, za razliku od njihovih mečeva protiv Rusije ili Švedske u kojima su bili znatno opasniji.

U izuzetno važnom meču protiv Izraela Zmajevi su pokazali zrelost i predvođeni Baždarevićem od 0:1 stigli do 3:1 u Zenici.

Slijedio je poraz od Belgije u Birselu u kojem se možda moglo napraviti i više, posebno nakon našeg vodstva, no Mešini Zmajevi su se vratili u život već nekoliko dana poslije novim trijumfom nad Andorom.

Taktički odlično obavljen meč protiv Velsa

Taktički odlično obavljena utakmica protiv Velsa u kojima smo uz puno nedostataka u igračkom kadru našeg tima ponovo uspjeli gotovo u potpunosti neutralizirati protivnika donijela nas je na korak do baraža za Euro 2016.

U Kipru smo ponovo pokazali karakter, te opet uz izostanak nekoliko ključnih igrača uspjeli u jednoj izuzetno aktivnoj utakmici visokog tempa preokrenuti rezultat protiv izuzetno neugodnog protivnika koji je još bio u igri za odlazak na Euro 2016.

Meša ukupno ima sedam mečeva na kormilu Bosne i Hercegovine, od toga pet pobjeda i po jedan poraz i remi.

(Reprezentacija.ba)