Danas su u Španiji odigrane posljednje utakmice ovosezonske Primere u okviru čega je nastup upisao i naš reprezentativac Haris Medunjanin.

Ekipa Barcelone je još ranije osigurala titulu prvaka Španije, a danas je na domaćem terenu ugostila Deportivo koji je tražio bodove spasa.

Gledaoci su na prepunom “Nou Campu” mogli vidjeti jedan uzbudljiv meč koji je na kraju završen bez pobjednika. Barca je vodila sa 2:0, ali je Deportivo uspio poravnati na 2:2 i osvojiti bod vrijedan opstanka u Primeri.

Medunjanin je učestvovao kod postizaja gola kojim je Deportivo izborio opstanak. Naš “Zmaj” je izveo slobodni udarac i pogodio živi zid. Odbijenu loptu je ponovo šutirao, no ponovo su se ispriječili igrači Barcelone. Medunjaninov odbijanac je iskoristio sugirač Salomao i poslao loptu u mrežu.

Bh. reprezentativac Haris Medunjanin je u igru ušao u 39. minuti susreta i pružio solidan nastup.

Današnja utakmica Barcelone je bila oproštajna za veznjaka Xavi Hernandeza u Primeri. Xavi je svoju cijelu karijeru proveo u Barceloni, a odlučioje  napustiti Barcelonu u 35-oj godini života. Naredne sezone će igrati u Kataru.

(Reprezentacija.ba)