Sevilla i Juventus odlučuju o pobjedniku grupe “H”

Večeras su na rasporedu susreti petog kola Lige šampiona u grupama “E”, “F”, “G” i “H”.

Miralem Pjanić će s Juventusom u derbiju grupe “H” gostovati Sevilli, što će biti direktan okršaj za prvo mjesto.

Sevila je trenutno prvoplasirana s dva boda više od Juventusa, s kojim je u prvom dvoboju u Torinu remizirala bez pogodaka 0:0.

“Treba nam jedna pobjeda iz preostale dvije utakmice. Rado bi to riješili već protiv Seville. Prošle sezone smo ovdje odigrali veoma dobro i imali dosta prilika za gol. Želimo to ponoviti. Znamo da nas čeka teška utakmica, ali spremni smo na sve”, rekao je trener Juventusa Massimilano Allegri, koji će u ovom susretu biti bez Barzaglija, Benatije, Dybale, Higuaina,  Lichtsteinera i Pjace.

hodzic dinamo reprezentacija bih bosna

Dinamo naših Armina Hodžića i Amera Gojaka će s druge strane tražiti svoje prve bodove, nakon što je u prethodna četiri meča zabilježio četiri poraza.

Od Lyona su na Grand Stadeu poraženi s 0:3, a s novim porazom izgubili bi sve šanse da takmičenje okončaju na trećoj poziciji.

“Očekuje nas utakmica u koju ulazimo s drugačijom psihologijom. Svjesni smo što nas očekuje sutra, moramo biti disciplinirani, ispuniti sve zadatke u igri i naravno što je najvažnije na terenu izgledati kao momčad. Želimo odigrati dobru utakmicu, to nam je sada najbitnije”, izjavio je trener Dinama Ivajlo Petev.

U večerašnjem meču falit će im Antolić, Soudani i Stojanović, što će im sigurno dodatno otežati posao.

(Reprezentacija.ba)