Feđa Dudić je nakon pobjede protiv Leotara odgovarao na pitanja novinara, a jedno od njih postavio je kolega Sinan Sinanović kojeg je zanimalo da li trener FK Sarajevo smatra da domaća liga ima igrače za reprezentaciju BiH.

“Selektor nas je danas obišao u karantinu i to je jedan vrlo lijep gest. Sjedili smo pričali, drugačije je kada se upoznaš. Sigurno je jedna pozitivna osoba. Želim mu mnogo sreće u nastavku i da osvojimo Ligu Nacija i baraž za EURO. Znam kako je dočekan kada je tek došao, ali evo neke su mu se stvari poklopile i nadam se da će dokazati da dobro radi i da je zasluženo tu.” rekao je Dudić.

Dudić na press konferenciji, Foto: FK Sarajevo

Izdvojio je jedno ime na koje Petev treba posebno obratiti pažnju.

“U ligi u kojoj radim, uvijek bih volio da iz te lige ima igrača u reprezentaciji. Ne bih da potenciram, ali ako već moram, onda moram reći da Đokanović igra odlično već osam utakmica. Iako igra na neprirodnoj poziciji stopera, može se reći da mu je ona i prirodna, te da predstavlja stopera za budućnost, stopera kakvog traže ekipe koje igraju ofanzivan fudbal, da možeš igrati visoko, na centru, tako da možeš stići izgubljene lopte… Đokanović je još uvijek mlad sa 21 godinom i siguran sam da će u budućnosti, ako ne sad, biti ne samo pozivan nego standardni reprezentativac BiH.” najavljuje šef struke Sarajeva.

Đokanović je igrao za sve mlade selekcije BiH, a za A reprezentaciju nastupio je dva puta. Oba puta kod Ivajla Peteva, jednom protiv SAD, a drugi put protiv Danske u prijateljskim utakmicama gdje je imao zapaženu minutažu.

(Reprezentacija.ba)