Džanan Musa je u julu prošle godine iz turskog Efesa stigao u španski Breogan i napravio pravi potez.

Naš košarkaš igra sjajno ove godine u Španiji, a za zvaničnu stranicu španske ACB lige govorio je o dolasku u Lugo, svom djetinstvu, ali i vremenu provedenom u NBA ligi.

“Namjera mi je biti ovdje u Lugu cijelu sezonu i nešto graditi. Ljudi iz Luga su velika porodica i drago mi je što sam dio ovoga. To me pokreće i čak i kada odem iz Luga uvijek ću ga nositi u svom srcu. Uvijek ću biti navijač Breogana. Mi sada moramo održati san živim i biti prva ekipa u historiji Breogana koja se plasirala u doigravanje. Moramo ostvariti sve što Breogan i grad Lugo zaslužuju”, kazao je Musa i dodao:

“Grad zaista čini sve za Breogan. Kako možeš izaći na teren, a ne dati 100% od sebe? Sretni smo što imamo ovakvu podršku navijača i mi smo kao jedna porodica. Zato i pobjeđujemo u utakmicama. Ta hemija je najbitnija.”

Naš reprezentativac se osvrnuo i na svoje djetinstvo i početak svoje karijere.

“Moje djetinstvo je bilo čudno. Iako mi ništa nije nedostajalo zahvaljujući roditeljima i bratu, sa 11 godina sam otišao iz Bihaća i stigao u Sarajevo. Tu sam živio i igrao košarku. Bila je to velika promjena, ali i velika prilika za mene. Također, bio je to rizik za mene i moju porodicu. Mislim da sam na kraju donio pravu odluku i drago mi je što sam bio hrabar.”

Džanan je prokomentarisao i svoj boravak u NBA ligi, ali i zanimlijvu anegdotu vezanu za legendarnog Dražena Petrovića.

“Bilo je nevjerovatno iskustvo biti draftovan u prvoj rundi. Igrao sam zadnji meč u Europi na terenu Dražen Petrović i kada sam stigao u Brookyn, gdje sam draftovan, u dvorani je bio okačen dres Dražena Petrovića. Sve se događa s razlogom.”