NK Stupčanica iz Olova u vikendu ispred nas potvrdit će osvajanje jesenje titule Druge lige FBiH – Centar, ali klub je pripremljenu proslavu odgodio.

Bh. javnost je potresla informacija da je preminula Muamera Rapić, djevojka iz Olova, a zbog toga Stupčanica ne želi organizovati događaj na kojem će se slaviti.

“Poštovani navijači i simpatizeri našeg kluba, iako smo kolo prije kraja polusezone osvojili titulu jesenjeg prvaka, te istu planirali proslaviti sa vama uz vatromet i pirotehniku u nedjelju na našem “Dancu”, proslavu odgađamo… Naš grad i nas sve je pogodila jedna tužna vijest o smrti naše mlade sugrađanke Muamere Rapić, tako da vas ovom prilikom obavještavamo da slavlje odgađamo i da smo svi uz Mumerinu porodicu u ovim teškim danima“, poručili su iz Stupčanice.

Muamera Rapić je preminula u 26. godini nakon borbe s rakom.

NK Stupčanica je nakon 14 odigranih kola na prvom mjestu sa sedam bodova prednosti u odnosu na visočku Bosnu i glavni su kandidat za osvajanje titule i borbu za ulazak u Prvu ligu Federacije.

NK Stupčanica pomaže oboljelim bh. građanima

“Uprava kluba, na čelu sa predsjednikom Semirom Degirmendžićem odlučila je da sav prihod od ulaznica, kao donaciju, uplati u fond za oboljele bh. građane Udruženja Pomozi.ba”, prenose iz Udruženja dodavši:

“NK Stupčanici i njihovim vjernim navijačima, Udruženje Pomozi.ba želi mnogo sreće u utakmici protiv Borca, ali i u nastavku sezone, u kojoj klub ima ambicije da se plasira u veći rang.

Također, ovu priliku koristimo da pozovemo i ostale članove Druge lige, ali i prvoligaše, te premijerligaše, da se, svako na svoj način, uključe u slične projekte, jer „Imamo samo ono što damo.”

(Reprezentacija.ba)