Fudbaleri Veleža od danas se nalaze na pripremama u Konjicu, gdje će trenirati u narednim danima i pripremati se za derbi protiv Zrinjskog (igra se u petak 15. oktobra u Vrapčićima).

Dobra vijest za trenera Dudića je povratak Samira Radovca, koji nije igrao u posljednje vrijeme jer je završio u bolnici zbog problema sa stresom i iscrpljenošću

Radovac je sretan što je ponovo sa ekipom i kaže da će se spremiti da što bolje dočeka nastavak sezone.

“Drago mi je što sam se vratio i počeo trenirati. Falilo mi je da trčim, da se družim sa igračima i da igram. Nadam se da ću se što prije vratiti. Malo mi je godilo što sam se odmorio, sve je iza mene i idem se spremiti da što bolje dočekam nastavak sezone. Za 10 do 15 dana mogao bih početi igrati susrete. Vidjet ću kako ću se osjećati, a sve je na treneru”, kazao je Radovac za Velež TV i prokomentarisao prethodne utakmice Veleža:

“Protiv tuzle smo u prvih 10 minuta izgubili meč. Preostalih 80 minuta smo bili bolji, ali nismo uspjeli osvojiti bod. Nakon toga smo slavili u dva meča protiv Posušja i Zvijezde 09. Nadamo se da ćemo u petak u derbiju nastaviti taj niz.”

Za klupku TV govorio je i pomoćni trener Avdo Kalajdžić.

“Poslije odigrane utakmice u Kupu i dva dana odmora, ponovo smo počeli s radom i sa pripremama za derbi sa Zrinjskim. Protiv Zvijezde 09 smo odigrali lagano, rutinski, pametno i sam rezultat je bio onakav kakav je bio na kraju. Pobijedili smo sa 3:0. Mislim da smo se ponovo vratili, dobili samopouzdanje nakon svih problema koji su se dešavali oko kluba. Nadam se da ćemo se adekvatno pripremiti za derbi sa Zrinjskim.”

Prvotimac Haris Ovčina je zadovoljan pobjedama u zadnje dvije utakmice.

“Činilo se da je bila jedna lagana utakmica, ali nije tako. Rano smo dali gol i to nam je dalo vjetar u leđa. Poslije smo postiglli još dva gola i iskusno priveli meč kraju. Odradili smo dobru utakmicu i to će pomoći našem samopouzdanju, koje je bilo poljuljano u zadnje vrijeme”, riječi su Ovčine.

(Reprezentacija.ba)