Napadač Freiburga Ermedin Demirović (22) gostovao je u emisiji “Naši u Bundesligi” na Deutsche Welle.

Na početku je usporedio fudbal u Njemačkoj i BiH, komentarisao situaciju sa COVID-19 protokolima u njemačkom fudbalu, a onda se dotakao najzanimljivije teme – nastupa za A reprezentaciju BiH koji još nije iskusio.

“Svako ko me zna od djetinjstva, zna da mi je uvijek bio san igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Od malih nogu kada sam počeo gledati fudbal uvijek sam pratio utakmice reprezentacije BiH. Uvijek mi je bio san dati gol za Bosnu i Hercegovinu i proslaviti gol pred našim navijačima. Vidjećemo još, bio sam dva puta pozivan, ali nisam nastupio. Vjerujem da ću ubrzo dobiti priliku da nastupim za A tim BiH” iskren je Demirović.

Demirović za mlade selekcije BiH ima gotovo 50 nastupa, te više od deset golova.

Za BiH je posljednji put bio na okupljanju u novembru, no na prijateljskoj utakmici protiv Irana selektor Dušan Bajević odlučio je prije Demirovića prednost dati napadaču iz druge turske lige Irfanu Hadžiću.

Ove sezone stigao je u Freiburg, nakon sezone u švicarskom St. Gallenu. U Bundesligi se odmah nametnuo, te iz ekipe izbacio dugogodišnjeg standardnog napadača.

Njemačku javnost zadivio je izuzetno aktivnom igrom, punom sprinteva i presinga, a posebno svojim kretanjima na krilnoj poziciji – što je rijetkost za centarfore.

Pred Demirovićem je, svi očekujemo, ogromna karijera.

(Rerpezentacija.ba)