Najbolji bh. koÅ¡arkaÅ¡ Jusuf Nurkić (26) potvrdio je da želi igrati za naÅ¡u reprezentaciju u novembarskim meÄevima kvalifikacija za Eurobasket 2022.

Jusuf je poruÄio da je prije mjesec dana obavijestio KS BiH da želi igrati za BiH te da je odobrenje stiglo i od njegovog kluba Portlanda.

“Obzirom da su pojedini mediji objavili kako je moje igranje za reprezentaciju u prestojecem ciklusu kvalifikacija upitno, zbog navodnog otpora mog kluba, dužan sam reći da sam prije viÅ¡e od mjesec dana ljude KSBIH obavjestio da ja želim igrati i da od strane mog kluba Portland Trail Blazersa niÅ¡ta nije upitno.Odobrenje mog kluba Portland Trail Blazersa nije dolazilo nikad u pitanje, jer je to povjerenje utemeljeno na uzajamnom poÅ¡tovanju i bezuvjetnoj podrÅ¡ci od kluba koju sam stekao svojim radom i vrhunskim igrama koje su me svrstale u red najboljih centara, najaÄe koÅ¡arkaÅ¡ke lige svijeta”, napisao je Nurkić na svom zvaniÄnom Facebook profilu.

Nurkić je posljednjih godina meÄ‘u najboljim centrima u NBA lig i sigurno da će predstavljati veliko pojaÄanje za naÅ¡ nacionalni tim.

KS BiH je dobio saglasnost FIBA-e da se susreti trećeg i Äetvrtog kola grupe H igraju u Sarajevu.

Naša selekcija će tako 27. novembra igrati protiv Bugarske, a dva dana kasnije odmjerit će snage sa Latvijom.

(Reprezentacija.ba)