Juventus i Roma će večeras od 20,45 sati u Torinu odmjeriti snage u okviru posljednjeg 38. kola talijanske Serije A.

Poslije utakmice Juventus je pripremio proslavu titule jer su još prije dva kola obezbijedili prvo mjesto, dok je Roma osigurala petu poziciju i naredne sezone igrat će grupnu fazu Europa lige.

U večerašnjoj utakmici koja će se igrati za prestiž na suprotnim stranama trebali su se naći Miralem Pjanić (30) i Edin Džeko (34), ali će samo jedan naš reprezentativac nastupiti u ovom derbiju.

Pjanić neće moći igrati za Juventus zbog suspenzije, odnosno pet žutih karton, dok će Džeko najvjerovatnije predvoditi napad Rome i pokušati doći do 20. gola u tekućoj sezoni u svim takmičenjima. Juventus će svakako u ovom meču odmarati glavne igrače zbog utakmice Lige Šampiona protiv Lyona koja ih čeka već u petak.

Kvota na Juventus u Kladionici Mozzart iznosi 2.45, dok je dvojka na Romu 2.80. U prvom duelu 12. januara u Rimu Juve je sa 2:1 slavio u Rimu, a na tom susretu bio je prisutan i selektor Dušan Bajević.

Popularni Dijamant je ove sezone samo u Seriji A zabio 16 golova, a tri u Europa Ligi.

Što se tiče Miralema Pjanića, on će od naredne sezone nositi dres španske Barcelone te je u prošlom kolu protiv Cagliarija odigrao svoj posljednji susret u talijanskoj ligi.

https://www.instagram.com/p/CDV2o5toP4B/

Džeko i Pjanić se susreli u Torinu

(Reprezentacija.ba)