Edin Džeko (34) večeras će predvoditi napad Rome u duelu protiv Intera, a kapiten naše reprezentacije bi od naredne sezone mogao igrati upravo za klub iz Milana.

Talijanski mediji pišu da će Roma najvjerovatnije prodati Džeku na kraju sezone zbog toga što bi njegova plata mogla postati veliko opterećenje.

Džeko ima ugovor do 2022. godine sa Romom, godišnje zarađuje oko 7,5 miliona eura, ali izvjesno je da rimski tim naredne sezone neće igrati Ligu šampiona i samim tim prihodi će biti smanjeni.

Također, aktuelni trener Intera Antonio Conte već duže vremena želi angažovati Edina Džeku, koji bi se prema navodima talijanskih medija odlično uklopio u sistem igre Intera.

Romelu Lukaku (27), prvi napadač Intera, ove sezone je odigrao 42 meča u svim takmičenjima i zabio 26 golova.

S druge strane, Edin Džeko je ubilježio 39 nastupa za Romu, dao 18 golova te dodao 10 asistencija.

Džeko je u Romu stigao 2015. godine iz Manchester Cityja i sa 105 golova je najbolji strani strijelac u historiji rimskog kluba.

Priliku za novi gol imat će u nedjelju kada Roma upravo dočekuje Inter za kojeg se piše da želi dovesti Džeku. Inter je favorit jer na pobjedu Rome kvota je u Mozzart Kladionici 2.95, a na pobjedu Intera 2.35.

(Reprezentacija.ba)