U okviru trećeg kola BH Telecom Premijer lige BiH ekipa Sarajevo na Koševu dočekuje ekipu Slobode, javlja zvanična stranica FK Sarajevo.

U drugom kolu Sarajevo je remiziralo sa Čelikom 0:0 na Bilinom polju, dok je Sloboda također remizirala rezultatom 2:2 protiv Širokog Brijega u Tuzli.

“Utakmica koja je bitna i u koju ulazimo kao favoriti. Želimo da pobijedimo i da u takvoj atmosferi dočekamo BATE Borisov. U Slobodi je dosta novih igrača, nisu se vjerovatno ni uigrali. Poštujemo ih, ali očekujemo pobjedu. Handžić se vraća u kadar. Ahmetović je povrijeđen i to je to u odnosu na prethodni sastav. Sigurno da bi nama lakše bilo da su svi zdravi. Ne mislim da imamo problem fizičke pripreme, to su stvari koje se dešavaju”, istakao je šef stručnog štaba Husref Musemić na press konferenciji dan uoči susreta.

Za utakmicu konkuriše sljedećih 18 igrača:

Kovačević, Marković, Šabanović, Letić, Lazić, Šerbečić, Đokanović, Velkoski, Mustafić, Milanović, Tatar, Hebibović, Gavrić, Handžić, Kurdić, Salčin, Guzina i Cruz.

U protekloj sezoni Sarajevo je odmjerilo snage sa Slobodom tri puta, a susreti su završeni sljedećim rezultatima:

FK Sloboda – FK Sarajevo 0:1 (5.8.2018.)

FK Sarajevo – FK Sloboda 1:0 (20.10.2018.)

FK Sloboda – FK Sarajevo 2:1 (20.4.2019.)

Sarajevo i Sloboda su do sada odigrali ukupno 104 utakmicu gdje je Bordo tim ostvario 45 pobjeda, a Sloboda je slavila 32 puta.

Susret trećeg kola PLBiH na programu je večeras 3. augusta u 20:30h na stadionu Asim Ferhatović Hase uz direktan prijenos na Moja TV platformi.

(Reprezentacija.ba)