Danas su u Njemačkoj odigrane utakmice 22. kola Bundeslige gdje su ostvarene dvije domaće i dvije gostujuće pobjede. Braunschweig je poražen od Nurnberga, a naš reprezentativac Ermin Bičakčić je bio neprecizan sa bijele tačke u tom susretu. Penal je promašio Bičakčić, ali nije Salihović koji je golom sa bijele tačke donio bod svome timu.

U jednoj veoma uzbudljivoj utakmici između Nurnberga i Brauncshweiga vidjeli smo tri gola, ali i tri promašena penala, crveni karton.

Gosti su od početka krenuli agresivno u borbi za bodovima koji bi im vratili nadu za opstanak. U 33. minuti domaći su zaradili crveni karton, a par minuta kasnije Kumbela pogađa za vodstvo Braunschweiga od 0:1. Pet minuta nakon vodstva Kumbela je imao priliku da svoj tim dovede u prednost od 0:2, no bio je neprecizan za bijele tačke. Sve je nagovještavalo na trijumf gostiju.

No početkom drugog poluvremena veliko iznenađenje priređuju domaći i golovima Kiyotakea i Pekharta ekspresno preokreću rezultat u korist Nurnberga. E. Braunschweig je u 62. minuti ponovo imao priliku da iz penala postigne gol. Ovoga puta odgovornost je na sebe preuzeo Bičakčić ali i on je bio neprecizan. Kasnije je i Nurnberg propustio postići gol iz penala. 

Ermin Bičakčič je odigrao svih 90 minuta u ovom susretu.

Sejad Salihović je sa Hoffenheimom osvojio veoma važan bod na teškom gostovanju kod B. Mochengladbach. Domaći su poveli sa 1:0 već u 4. minuti utakmice, a nakon nepunih 20 minuta igre Sejin Hoffenheim je gubio sa 2:0. 

Ipak, u 56. minuti tim iz Sinsheima uspijeva smanjiti prednost domaćih na 1:2 golom Firmina. Hoffenheim je nastavio igrati hrabro i u 82. minuti dosuđena je najstrožija kazna za goste. Precizan egzekutor bio je naš Zmaj, Salihović koji je ovim golom spasio Hoffenheim poraza.

Upisao je svih 90 minuta u pomenutom meču.

Dodajmo i to da je Mujdžin Freiburg izgubio od Augsburga sa 2:4. Mujdža je kako smo već ranije najavili zbog prehlade propustio ovaj susret.

Ibiševićev Stuttgart je poražen je na svom terenu od Herte rezultatom 2:1, a Ibišević zbog suspenzije nije nastupio za Stuttgart.

(Reprezentacija.ba)