Nešto više od tri sata preostalo je do utakmice protiv Kipra kojom će Sušićevi Zmajevi započeti kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016. godine.

Iako smo navikli da u Zenici, na dan kada tu igra reprezentacija, vlada praznična i svečarska atmosfera, danas je situacija značajno drugačija.

Naime, potrešeni tragedijom koja se dogodila u prošli četvrtak, a u kojoj je poginulo pet zeničkih rudara, Zeničani, ali i cijela Bosna i Hercegovina sa tugom i gorčinom dočekuju večerašnju utakmicu.

Ipak, utakmice naše reprezentacije rijetki su lijepi događaji za sve stanovnike naše države, pa svi ističu kako je dobro da ćemo nakon velike tragedije svi doživjeti lijep događaj u vidu utakmice naših najpopularnijih i najdražih reprezentativaca.

Zmajevi nisu zaboravili poginule rudare, pa su finansijski pomogli njihove porodice, a isto će učiniti i Fudbalski savez BiH. Utakmica protiv Kipra započet će minutom šutnje, a prvih pet minuta navijači na Bilinom Polju neće navijati u čast i sjećanje na poginule Hajrudina Bradarca, Mehemeda Dizdarevića, Mehmedaliju Halilovića, Fahira Halača i Fejze Isakovića.

(Reprezentacija.ba)