Sutrašnjim treningom naša reprezentacija završit će svoj prvi dio priprema za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. U utorak Zmajevi putuju u Sjedinjene Američke Države gdje će odigrati dvije utakmice, nakon čega će putovati za Brazil.

Selektor Safet Sušić ne krije da je zadovoljan dosadašnjim pripremama.

– Trenirali smo praktično svaki dan dva puta, osim danima kada smo imali neke druge obaveze ili slobodne dane. Istina je da smo imali sitnih problema sa povredama. Nijedan trening nismo imali sve igrače na raspolaganju, pa nismo mogli taktički uigravati neke stvari, ali to ćemo raditi u Americi. – kaže Safet Sušić.

– Izuzev Ermina Bičakčića niko od igrača nije ozbiljnije povrijeđen. Na njega vjerovatno nećemo računati u prvoj prijateljskoj utakmici, a ostali će svi biti spremni. Danas nećemo računati na Lulića i Spahića, koji imaju manje bolove u zadnjoj loži, ali kako rekoh protiv Obale Slonovače moći ćemo računati na sve igrače.– smatra Pape.

– Momci su trenirali iznad naših očekivanja. Svi žele da igraju i vide svoju šansu da se kroz trening nametnu za sastav. Dozirali smo treninge znajući da su igrači iza sebe imali naporne sezone, ali radilo se ozbiljno i zadovoljan sam. – kaže naš selektor.

Bilo je mnogo polemika zato što su prvi dio Zmajevi priprema održali u Hrasnici, no to se pokazalo kao pravi potez.

–  Ne znam ko je mogao da prigovara i polemiše, kada smo mi ti koji odlučujemo gdje ćemo trenirati. Prezadovoljan sam uslovima u Hrasnici. Nikada tu nismo imali ovako dobar teren. Igrači su bili oduševljeni prijedlogom da tu obavimo prvi dio priprema, a mislim da je to bilo dobro i za novinare kojima smo bili na raspolaganju. Sada ćemo u drugom dijelu priprema Americi i Brazilu biti izoliraniji tako da će igrači imati potrebni mir. – zaključuje Safet Sušić.

(Reprezentacija.ba)