Naš napadač stigao do jubilarnog 100. gola u Bundesligi

Hertha je u susretu 12. kola njemačke Bundeslige slavila pobjedu nad Mainzom (2:1), za koju je najveće zasluge ponio bh. reprezentativac Vedad Ibišević (32).

Ibišević je zabio oba pogotka svoje momčadi (36’, 67’), a onaj drugi će posebno pamtiti, jer mu je on bio jubilarni 100. u Bundesligi.

Vedad Ibišević prvi put je u Bundesligi zaigrao sa Alemaniom iz Aachena za koju je zabio šest golova. Stiže u Hoffenheim 2007. godine gdje zabija 43 gola. Prelazi u Stuttgart 2012. godine i tu postiže 33 gola. Sada je fudbaler Herthe u kojoj igra sjajno i za koju je ukupno od 2015. godine pistogao 18 golova.

Za fudbalsku reprezentaciju BiH zabio je je 26 golova u 74 susreta. Posebno će se pamtiti onaj njegov protiv Argentine 2014. godine u Rio de Janeiru kada je na Marakani postigao prvi gol na Svjetskim prvenstvima za našu repreznetaciju u historiji Bosne i Hercegovine.

Ništa manje nije važan onaj iz novembra 2013. godine kada je Litvaniji postigao gol u Kaunasu koji nas je direktno odveo na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Naš napadač je trenutno treći strijelac Bundeslige sa osam pogodaka.

Hertha se nalazi na trećoj poziciji s 24 osvojena boda, što je tri manje od drugoplasiranog Bayern Munchena.


(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.