Meša ogorčen na suđenje

Selektor Mehmed Baždarević vratio se sa svojim pomoćnicima u Sarajevo iz Atine gdje je njegova selekcija sinoć remizirala sa Grčkom rezultatom 1:1.

– Moramo biti zadovoljni. Ja sam zadovoljan onim što smo pokazali, posebno borbenošću i dobrom igrom. Naravno da nam je žao da takva igra i borba nisu nagrađeni pobjedom, ali mislim da ako nastavimo ovako da naši planovi i ciljevi mogu postati stvarnost na kraju kvalifikacija. – poručio je Baždarević okupljenim novinarima na sarajevskom aerodromu.

Kolašinac je došao povrijeđen, nije prošao pripreme, ali je odigrao sjajno – prokomentarisali su novinari.

– Kolašinac je igrao srcem i odigrao jednu dobru utakmicu. Imali smo puno problema sa povredama jer su povrijeđeni bili i Kolašinac i Spahić i Višća i Vranješ, ali su svi željeli da igraju. Spahićeva povreda je bila ozbiljna i prije utakmice i vidjećemo u narednim danima u kakvom je stanju. Mogu samo da im čestitam i da im kažem da ako se ovako budu idalje ponašali i igrali da nećemo imati problema u nastavku kvalifikacija. – govori Baždarević.

Koliko je Spahićeva povreda poremetila planove?

– Nije nas poremetila Spahićeva povreda. Šunjić je odigrao izvanredno svoje minute. Najveća šteta je što je Edin Džeko nepravedno isključen i što nas je sudija oštetio za dva boda. Bilo je puno provokacija tokom svih 90 minuta i mislim da je suđenje bilo naklojneno domaćinima.  – iskren je Meša.

Šta je bio problem da nismo uspjeli zabiti još jedan gol iako smo imali inicijativu?

– Nije bio nikakav problem, jednostavno napravili smo sve što smo mogli.  Mogli smo pobijediti, ali je trebalo više mangupluka i bezobrazluka. Mislim da jedna ovako iskusna ekipa nije trebala sebi dozvoliti primiti takav gol u posljednjim sekundama, posebno što smo mogli čuvati loptu. Želja da damo drugi gol koštala nas je primljenog gola. – konstatuje Meša.

Novinare je zanimalo na koji način je selektor odabrao posljednje izmjene u ekipi.

– Jednostavno sam želio završiti utakmicu sa 1:0. – zaključio je selektor Mehmed Baždarević.

(Reprezentacija.ba)