Naš selektor nakon duela Grčka – BiH

Nakon kvalifikacionog duela i remija protiv Grčke u Pireju (1:1), selektor bh. tima Mehmed Baždarević se obratio medijima na zvaničnoj press konferenciji.

Baždarević smatra da je naš tim naivno primio gol u 95. minuti, ali je imao zamjerke i na suđenje švedskog arbitra Erikssona.

“Sigurno je da smo gol koji smo primili teško podnijeli. Trebali smo pobijediti, međutim nasjeli smo na provokacije, koje su bile konstantne od protivnika. Mislim da smo naivno primili gol. Žao mi je što nismo došli do pobjede, a sudija se treba sramiti zbog suđenja večeras, koje je bilo tendenziocno i spriječilo je našu igru”, kazao je Baždarević i dodao:

“Čestitam našim igračima na borbenosti, a mi ćemo u revanšu Grke dočekati sportski, iako ovdje nismo baš najbolje dočekani. Spremali smo se tokom priprema da gledamo jednu dobru BiH, koja trči, želi da igra i bori se. Ipak, moje mišljenje je da smo bili naivni. Jedan bod nije dovoljan, jer sam želio da igramo za prvo mjesto.”

Na tribinama u Pireju su bili i uvredljivi transparenti.

“Ja sam i prije meča govorio da je Grčka naša prijateljska zemlja. Mi smo ovdje došli da se borimo fudbalski, ali ono što sam vidio na tribinama je sramno i nema veze sa sportskim grčkim narodom. Mi ćemo njih dočekati kao drage prijatelje i tražiti jednu fudbalsku borbu. Žao mi je što se ovo dešava na fudbalskim stadionima”, istakao je bh. selektor.

Do kraja kvalifikacija je ostalo još šest utakmica, a Baždarević ne odustaje od prvog mjesta.

“Ostalo je još puno susreta da se igra. Nakon ovoga boda, mi imamo sve u svojim rukama. Moja želja je da igramo za prvo mjesto i mislim da će to biti moguće. Drugu poziciju ne mogu garantovati, ali to bi trebalo biti izvodljivo. Ipak, nadam se da ćemo ostati u borbo za prvo mjesto. Zašto mi ne bi dobili Grčku i Belgiju kući? Moramo igrati pametnije i sa više mangupluka. Nadam se da ćemo na kraju otići u Rusij”, završio je Baždarević.

(Reprezentacija.ba)