Meši na raspolaganju i Kolašinac

Fudbalska reprezentacija BiH danas je stigla u Atinu gdje je kasno popodne obavila svoj prvi trening na grčkom tlu.

Zmajevi su danas trenirali na Olimpijskom stadionu u glavnom gradu Grčke gdje im je domaćin bio legendarni bh. fudbaler i trener Duško Bajević.

Bajević koji u Atini obavlja funkciju izvršnog direktora AEK-a želio se uvjeriti kako našoj reprezentaciji ništa ne dostaje tokom boravka u Grčkoj.

Zajedn sa ekipom je trenirao i Sead Kolašinac koji se zbog bolesti tek danas priključio reprezentaciji, pa je Baždarević na raspolaganju imao sve igrače. Kolašinca su po izlasku na teren srdačno pozdravili svi igrači i članovi stručnog štaba.

Travnjak Olimpijskog stadiona bio je u izvrsnom stanju, kao i vremenske prilike koje vladaju u Atini, pa su izabranici Mehmeda Baždarevića imali idealne uslove za rad i pripremu utakmice na stadionu čije tribine primaju gotovo 70.000 ljudi.

Posljednje treninge pred Grčku Baždarević iskorištava za uigravanje taktike za utakmicu, nakon što je prvi dio priprema iskoristio za podizanje i izjednačenje forme svih naših igrača. Također, Baždarević će na posljednja dva treninga vidjeti i u kakvoj je formi Kolašinac, te da li će moći računati na njega u nedjelju navečer.

Pred Zmajevima je do utakmice protiv Grčke još jedan trening. Sutra će trenirati na Karaiskakis stadionu u 19 sati.

(Reprezentacija.ba)